EduMECCA

EduMecca "Ipod alkalmazása" tanfolyam


Az EduMECCA projekt keretében az MHtE a HIST vezetésével részt vesz egy olyan Európai Únios projektben, ahol célul tûz ki egy új, digitalis alapokon mûködõ oktatási és vizsgáztatási rendszer kidolgozását és bevezetését. A két éves projektben új technikai eszközök beszerzésével biztosítja a hátterét egy digitális rendszer kifejlesztésének. A rendszer célja, hogy a hegesztésben mind a mérnököknek, mind a hegesztõknek olyan vizsgáztatási és oktatási rendszert vezessen be a gyakorlatba, aminek segítségével lehetõség van egy probléma orientált és videó rendszerrel támogatott óra kialakítására bármilyen tanteremben. A projekt másik feladata a számonkérési, vagyis vizsgáztatási rendszer olyan átdolgozása, ahol a tanfolyamon résztvevõknek hálózati rendszereken keresztül történik a vizsgáztatása. Ez lehetõvé teszi az objektív értékelést, valamint az azonnali statisztikai értékelést és vizsgaeredmény feldolgozást.

Az EduMECCA projekt fõ célterülete a hegesztõ mérnökök képzése és vizsgáztatása. A projektet a HIST vezeti, a projekt tagjai Norvégia, Szlovákia, Szlovénia, Anglia és Magyarország. A projekt fenntartási ideje két év. Várhatóan az elsõ ilyen rendszerben szervezett képzést az MHtE 2010 tavaszán fogja lebonyolítani.

A projektrõl bõvebb részleteket, valamint az idõszakos jelentéseket a HIST honlapján az EduMECCA projekt alatt lehet megtalálni.

További információk a www.histprojekt.no honlapon olvasható.

Az MHtE-nél a kapcsolattartó személy Gayer Béla bgayer@mhte.hu, tudományos munkatárs Márkus Gábor.