Hegesztéstechnika 2020. év 4. száma

2021.01.05 09:50
MHtE Egyesülési és Személyi hírek:
101 évesen elhunyt PATON akadémikus. Beszámoló a nemzetközi képzésekkel foglalkozó IAB Bizottságok júliusi ülésekről. Kollár Dénes doktori védése hegesztés témakörében. A képzés hatékonyabb változata - BET - EU projekt. Külső auditokról az MHtE-ben.Az MHtE társ- és más intézmények folyóiratainak témái. Célegyenesben a XXX. Hegesztési Konferencia szervezése. WELDONE Newsletter 2 beszámoló. Beszámoló az Ellenállás-hegesztés 2020 szimpóziumról. Együttműködési megállapodást kötött a Dunaújvárosi Egyetem és a Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés. II. Hegesztési webinárium beszámoló. Az EuroMEC projektről. MHtE Akadémia - tervezett tanfolyamok 2020-ban. Bemutatkozik a Hegesztő és Anyagvizsgáló Szakma Támogatásáért Alapítvány.
Tagvállalati HírekRiport
MHtE-RIPORT a Messer cégnél Halász Gábor úrral.
Kutatás Fejlesztés
Huzalelektródás védőgázas ívhegesztő ipari robotok alkalmazása a hegesztett acélszerkezetek gyártásában off-line grafikus programozással. Hegesztéstechnológiai eljárásvizsgálatok követelményei az MSZ EN ISO 15614-1 és kapcsolódó gyártási szabványok együttel alkalmazása esetén. Hol tart ma a lézersugaras vágás? A hegesztés minőségirányítási követelményeire vonatkozó ISO 3834 korszerűsítése.

Tudományos Publikációk
Többrétegű varratok modell alapú TIG-hegesztése. Hegesztésszimuláció alkalmazása acélszerkezetek gyártásában és tervezésében.

Könyvismertetés
Műanyaghegesztők aranykönyve. Hegesztési Zsebkönyv. Gépipari anyagismeret.