Hegesztéstechnika 2018. év 2. száma

2018.07.20 10:46
MHtE Egyesülési és Személyi hírek:
Köszöntés Szász András okl. felsőfokú hegesztő-hőkezelő szaktechnikus, a Magyar Hegesztési Egyesület életmű díjasa. Hegesztők napja Oroszországban. MAKE-IT projekt újabb eredményei. Sikeresen zárult a 29. Nemzetközi Hegesztési Konferencia. Nagy az érdeklődés a vizsgáló- és kalibrálólaboratóriumok felkészültségének követelményeit ismertető MSZT képzések iránt. EWE/IWE képesítést szereztek. WOW projekt: A munkaalapú hegesztés oktatás. MHtE Akadémia - tervezet tanfolyamok 2018-ban. Az MHtE társ- és más intézmények folyóiratainak témái. Hegesztett szerkezet, mint műaélotás. Beszámoló a IX CLOOS-ÓE-DUE szimpóziumról.
Kutatás-Fejlesztés:
Kockázatalapú szemlélet a hegesztéssel foglalkozó szakember és és vállalatok közösségében. Hegesztett nyomástartó edény optimális méretezése különböző hőálló acélok esetén. Az ipar 4.0 hatása a hegesztés szakterületére.
Sajtóközlemények:
A hegesztés robotosításának 10 éve a BOGNÁR és TÁRSA Kft-nél. Ívhegesztés robotizálása speciális megoldásokkal az AUTOPRESS Kft-nél. Gyémántszegmenses fúrókoronák gyártása és tesztelése a HILTI Szerszám Kft. tevékenységének bemutatása.
Rendezvénynaptár