Közlemény, vizsgáló jelölteknek és munkáltatójuknak!!!!

2020.05.18 12:59

Ez a közlemény azoknak készült, akik az 1-es szintű képzésre (MSZ EN ISO 9712) jelentkeznének, de nincsen érettségi bizonyítványuk, bár általános iskolai végzettségüknek és középfokú tanulmányaiknak eleget tettek.

Az MHtE csak akkor kezdi meg a vizsgáztatását az 1-es szinten, ha a jelölt anyagvizsgáló képző tanfolyamra jelentkezés előtt, "előzetes tudásfelmérő" vizsgát tesz vagy az MHtE-nél, mint Tanúsító Testületnél (1149. Budapest, Mogyoródi út 32.), vagy más Tanúsító Testületnél. Az ilyen jellegű vizsga más elismert Tanúsító Testületnél is lefolytatható.

A felkészüléshez szükséges tematika egységes lesz, de jelenleg kidolgozás alatt van. Várhatóan 2020 szeptemberétől lesz érvényben. A vizsgadíj minden Tanúsító Testületnél ugyanaz lesz.

A jelenlegi gyakorlat továbbra is alkalmazható, azaz a korlátozott érvényességű tanúsítványok kiadása, de akik ilyen tanúsítvánnyal rendelkeznek már, a "tudásfelmérő vizsga" sikeres letétele után a Tanúsító Testület törölheti a tanúsítvány érvényességének a korlátozását vagy új korlátozás nélküli tanúsítványt adhat ki.

Megjegyzés: Ez a megállapodási keret a MAROVISZ Személytanúsító Testülettel egyeztetett.